Националният „Поход за семейството – 2019“ ще се проведе в пет града

6 юни 2019 г. Съобщение до медиите

На 8 юни 2019 г. от 17:30 ч. хиляди граждани ще излязат в петте най-големи български града да празнуват брака между мъж и жена и традиционните семейни ценности.

Събитието ще започне в един и същ час в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. То се провежда на национално ниво за втора поредна година. Всеки град ще се отличава със своя различна програма. Очаква се тя да създаде много емоции и настроение сред участниците.

Тълпи от семейства и деца с цветни тениски, издигнати сини и розови балони, веещи се български знамена, музикални и вокални изпълнения, семейни и народни танци и още изненади ще придружават празника във всеки един градовете. Тържествено ще прозвучи и химнът на България.

Едновременно със забавната програма на събитието, участниците в националния „Поход за семейството“ ще изразят чрез специална декларация своята гражданска позиция по важни за обществото въпроси. Темите, които ще се засегнат в документа, са свързани с предизвикателствата пред браковете и семействата у нас, последствията от провеждането на анти-семейни политики, противопоставянето на правата на родителите и децата, демографската криза и други.

Началните точки на празника по градове са както следва: София – пл. “Независимост”; Пловдив – пл. “Аптека Марица”; Варна – Сцена “Раковина”; Бургас – пл.”Тройката”; Русе – „Паметник на Альоша“.

„Всеки е добре дошъл със своето семейство, близки и приятели“, отправят покана организаторите на събитието. „Вярваме, че всеки ще си тръгне зареден с много празнично настроение и надежда за по-добро бъдеще за себе си и своето семейство.“

Повече информация можете да намерите в сайта на Национална асоциация „Поход за семейството“ (www.family.bg), в тяхната Facebook страницата или група, а също и отделните Facebook събития, създадени за всеки един от участващите градове.


“Поход за семейството” във Facebook и Twitter

Facebook страница на събитието: https://www.facebook.com/MarchForFamilyBG/

Facebook група на събитието: https://www.facebook.com/groups/MarchForFamilyBG/

Twitter акаунт на събитието: https://twitter.com/FamilyMarchBG

Facebook събития “Поход за семейството” по места

София: https://www.facebook.com/events/2337392999917515/

Пловдив: https://www.facebook.com/events/338467096838065/

Варна: https://www.facebook.com/events/454463615318067/

Бургас: https://www.facebook.com/events/2261254507447091/

Русе: https://www.facebook.com/events/845223669159730/

Споделете тази страница с приятели!