Поход за семейството – 8 юни 2019 г.

Уважаеми дами и господа,

Най-учтиво ви каним на 8 юни 2019 г. да се присъедините към Втория национален „Поход за семейството“, по време на който всички ще можем да застанем заедно в няколко големи града в страната в защита и за утвърждаване в нашето общество на брака между мъж и жена и на традиционното българско семейство и семейните ценности.

Основните цели на събитието

 • Да се застъпим за утвърждаване на семейството, основано на брачния съюз между един мъж и една жена, като основна градивна единица на всяко общество и най-добрата среда за отглеждането и развитието на децата.
 • Да прокламираме, че семейството е най-ценната инвестиция. Да насърчим семейните двойки да отделят повече време един за друг и за децата, като отбележим уникалния принос на бащата и майката за тяхното пълноценно развитие.
 • Да се противопоставим на опитите за посегателство върху българските деца, чрез въвеждането на джендър-образование, джендър и ЛГБТ политики в и/или извън образователната система, като посочим последствията от тях в други страни.
 • Да се застъпим за зачитането и насърчаването на първостепенното право и отговорност на родителите за отглеждането, възпитанието, здравето и образованието на техните деца, съгласно избора и убежденията им, като това им право да бъде гарантирано във всички образователни програми.
 • Да поискаме от управляващите да отстояват и защитават брака между мъж и жена, свободата и правото на България сама да определя политиката си в сферата на брака и семейството, родителските права, образованието и здравеопазването.
 • Да призовем управляващите на всички нива на управление да приемат политики и въведат мерки за укрепване и насърчаване на брака и семейството, които да допринесат за излизане от демографската криза.

Начин на организиране и провеждане на „Поход за семейството“

Събитието ще се проведе на 8 юни 2019 г. в петте най-големи български града – София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Местата и часовете на провеждане са както следва:

 • София – пл. “Независимост” (пред Министерски съвет), 17:30 ч.
 • Пловдив – пл. “Аптека Марица”, 17:30 ч.
 • Варна – Сцена “Раковина”, 17:30 ч.
 • Бургас – пл. “Тройката”, 17:30 ч.
 • Русе – “Паметник на Альоша”, 17:30 ч.

Ние се надяваме всички да гледат на това събитие не като на ПРОТЕСТ, а по-скоро като на ПРАЗНИК на българското семейство и изразяване на гражданска ПОЗИЦИЯ по важни за обществото ни проблеми.

Приканваме всички участници да дойдат със своите деца, семейство и приятели.

Имаме утвърден цветови код за събитието в цялата страна – ще ползваме синьо и розово, подобно на други походи от този вид в различни части на света. Ще подготвим за всички желаещи сини и розови тениски, сини и розови балони и сини и розови плакати с лозунги. Ще има и големи и малки знамена на България. Ще можете да заявите такива за около 1 седмица след 20 май в сайта www.family.bg. Можете, разбира се, да подготвите и свои, ако решите така. Тези от вас, които желаят, могат да дойдат и в сватбени рокли и костюми, като символ на брака само между мъж и жена.

Каним всички да се присъединят с жизнерадостно и позитивно настроение, и да запомним това събитие с радостни и решителни възгласи и весел детски смях. Бихме искали да да имаме събитие, от което да запечатим спомени с красиви и вдъхновяващи емоции.

Елате да се съберем заедно за една добра кауза!

Бъдещето на България е в нашите ръце!

От организаторите

Рамка "Поход за семейството"

Рамка за социалните мрежи

Изтеглете си профилна снимка с рамка за събитието, която да ползвате в социалните мрежи, като подадете своя “чиста” снимка!

Наложи се да направим тази възможност за създаване на снимка с рамка в нашия сайта след като Facebook блокира рамката, която бяхме направили за събитието без обяснение.

Контакт с организаторите

София – sofia@family.bg
Пловдив – plovdiv@family.bg
Варна – varna@family.bg
Бургас – burgas@family.bg
Русе – ruse@family.bg
или общ на национално ниво office@family.bg

Открийте ни и в социалните мрежи

Facebook-страница на събитието: https://www.facebook.com/MarchForFamilyBG/
Facebook-група на събитието: https://www.facebook.com/groups/MarchForFamilyBG/
Twitter-акаунт на събитието: https://twitter.com/FamilyMarchBG

Facebook събития по градове

София: https://www.facebook.com/events/2337392999917515/
Пловдив: https://www.facebook.com/events/338467096838065/
Варна: https://www.facebook.com/events/454463615318067/
Бургас: https://www.facebook.com/events/2261254507447091/
Русе: https://www.facebook.com/events/845223669159730/

Споделете тази страница с приятели!