Поход за семейството

Покана и информация | Бланка за регистрация за участие | Контакт с организаторите | Дарете!!!


Уважаеми дами и господа,

Най-учтиво ви каним на 9 юни 2018 г. да се присъедините към първия по рода си за България, национален „Поход за семейството“, по време на който всички ще можем да застанем заедно в няколко големи града в страната в защита и за утвърждаване в нашето общество на брака между мъж и жена и на традиционното българско семейство.

Основните цели на събитието

 • Да се застъпим за утвърждаване на семейството, основано на брачния съюз между един мъж и една жена, като основна градивна единица на всяко общество и най-добрата среда за отглеждането и развитието на децата.
 • Да прокламираме, че семейството е най-ценната инвестиция. Да насърчим семейните двойки да отделят повече време един за друг и за децата, като отбележим уникалния принос на бащата и майката за тяхното пълноценно развитие.
 • Да се противопоставим на опитите за посегателство върху българските деца, чрез въвеждането на джендър-образование, джендър и ЛГБТ политики в и/или извън образователната система, като посочим последствията от тях в други страни.
 • Да се застъпим за зачитането и насърчаването на първостепенното право и отговорност на родителите за отглеждането, възпитанието, здравето и образованието на техните деца, съгласно избора и убежденията им, като това им право да бъде гарантирано във всички образователни програми.
 • Да поискаме от управляващите да отстояват и защитават брака между мъж и жена, свободата и правото на България сама да определя политиката си в сферата на брака и семейството, родителските права, образованието и здравеопазването.
 • Да призовем управляващите на всички нива на управление да приемат политики и въведат мерки за укрепване и насърчаване на брака и семейството, които да допринесат за излизане от демографската криза.
 • Да се противопоставим на опитите за редефиниране на брака и семейството чрез редефиниране на термина съпруг/а в целия ЕС от Съда на ЕС, с решението по делото Коман и др. срещу Румъния.

Начин на организиране и провеждане на „Поход за семейството“

Събитието ще се проведе на 9 юни 2018 г. в петте най-големи български града – София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Местата и часовете на провеждане са както следва:

 • София – пл. “Народно събрание”, 14:00 ч.
 • Пловдив – пл. “Аптека Марица”, 11:00 ч.
 • Варна – Сцена “Раковина”, 15:30 ч.
 • Бургас – пл.”Тройката”, 18:00 ч.
 • Русе – Дом на културата, 17:00 ч.

Ние се надяваме всички да гледат на това събитие не като на ПРОТЕСТ, а по-скоро като на ПРАЗНИК на българското семейство и изразяване на гражданска ПОЗИЦИЯ по важни за обществото ни проблеми.

Приканваме всички участници да дойдат със своите деца, семейство и приятели.

Имаме утвърден цветови код за събитието в цялата страна – ще ползваме синьо и розово, подобно на други походи от този вид в различни части на света. Поръчали сме сини и розови тениски, сини и розови балони и сини и розови плакати с лозунги. Можете да подготвите и свои. Ще се веят големи знамена на България, а децата могат да носят малки български знаменца, което вярваме да допринесе за изграждане на тяхното национално самосъзнание. Надяваме се навсякъде да можем да пуснем химна на България и да си припомним факта, че ние сме синове и дъщери на народ, който е преминал през много трудности и обрати през вековете, но е запазил своите корени, език и добродетели, основани на християнската вяра, култура и ценности.

Каним всички да дойдат с жизнерадостно и позитивно настроение, и да запомним това събитие с радостни и решителни възгласи и весел детски смях. Бихме искали да да имаме събитие, от което да запечатим спомени с красиви и вдъхновяващи емоции.

Елате да се съберем заедно за една добра кауза!

Бъдещето на България е в нашите ръце!

От организаторите


Бланка за ГРУПОВА регистрация за участие

Ако не организирате група, не се регистрирайте! Свържете се с организаторите в съответния град, за да се присъединете към група.

Какви рекламни материали ще закупите за групата си?

Поръчката на рекламни материали не е задължителна, но е препоръчителна, тъй като по този начин ще имаме цялостно общ изглед на единство на събитието в различните градове, което е полезно за представянето на каузата ни.


Контакт с организаторите

София – sofia@family.bg
Пловдив – plovdiv@family.bg
Варна – varna@family.bg
Бургас – burgas@family.bg
Русе – ruse@family.bg
или общ на национално ниво office@family.bg

Открийте ни и в социалните мрежи

Facebook-група на събитието: https://www.facebook.com/groups/MarchForFamilyBG/
Facebook-страница на събитието: https://www.facebook.com/march.family.bg/
Twitter-акаунт на събитието: https://twitter.com/FamilyMarchBG

Facebook събития по градове

София: https://www.facebook.com/events/456921021396028/
Пловдив: https://www.facebook.com/events/1996991363948567/
Варна: https://www.facebook.com/events/198886067590736/
Бургас: https://www.facebook.com/events/2046075839052124/
Русе: https://www.facebook.com/events/449156808877913/

Споделете тази страница с приятели!