Поход за Семейството – 2018

Поход за Семейството

Покана и информация | Бланка за регистрация за участие | Контакт с организаторите | Дарете!!!


Уважаеми дами и господа,

Най-учтиво ви каним на 9 юни 2018 г. да се присъедините към първия по рода си за България, национален „Поход за Семейството“, по време на който всички ще можем да застанем заедно в няколко големи града в страната в защита и за утвърждаване в нашето общество на брака между мъж и жена и на традиционното българско семейство.

Основните цели на събитието

 •  Да се застъпим за утвърждаване на семейството, основано на брачния съюз между един мъж и една жена, като основна градивна единица на всяко общество и най-добрата среда за отглеждането и развитието на децата.
 • Да прокламираме, че семейството е най-ценната инвестиция. Да насърчим семейните двойки да отделят повече време един за друг и за децата, като отбележим уникалния принос на бащата и майката за тяхното пълноценно развитие.
 • Да се противопоставим на опитите за посегателство върху българските деца, чрез въвеждането на джендър-образование, джендър и ЛГБТ политики в и/или извън образователната система, като посочим последствията от тях в други страни.
 • Да се застъпим за зачитането и насърчаването на първостепенното право и отговорност на родителите за отглеждането, възпитанието, здравето и образованието на техните деца, съгласно избора и убежденията им, като това им право да бъде гарантирано във всички образователни програми.
 • Да поискаме от управляващите да отстояват и защитават брака между мъж и жена, свободата и правото на България сама да определя политиката си в сферата на брака и семейството, родителските права, образованието и здравеопазването.
 • Да призовем управляващите на всички нива на управление да приемат политики и въведат мерки за укрепване и насърчаване на брака и семейството, които да допринесат за излизане от демографската криза.
 • Да се противопоставим на опитите за редефиниране на брака и семейството чрез редефиниране на термина съпруг/а в целия ЕС от Съда на ЕС, с решението по делото Коман и др. срещу Румъния.

Начин на организиране и провеждане на „Поход за Семейството“

Събитието ще се проведе на 9 юни 2018 г. в петте най-големи български града – София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Местата и часовете на провеждане са както следва:

 • София – пл. „Народно събрание“, 14:00 ч.
 • Пловдив – пл. „Аптека Марица“, 11:00 ч.
 • Варна – Сцена „Раковина“, 15:30 ч.
 • Бургас – пл.“Тройката“, 18:00 ч.
 • Русе – Дом на културата, 17:00 ч.

Ние се надяваме всички да гледат на това събитие не като на ПРОТЕСТ, а по-скоро като на ПРАЗНИК на българското семейство и изразяване на гражданска ПОЗИЦИЯ по важни за обществото ни проблеми.

Приканваме всички участници да дойдат със своите деца, семейство и приятели.

Имаме утвърден цветови код за събитието в цялата страна – ще ползваме синьо и розово, подобно на други походи от този вид в различни части на света. Поръчали сме сини и розови тениски, сини и розови балони и сини и розови плакати с лозунги. Можете да подготвите и свои. Ще се веят големи знамена на България, а децата могат да носят малки български знаменца, което вярваме да допринесе за изграждане на тяхното национално самосъзнание. Надяваме се навсякъде да можем да пуснем химна на България и да си припомним факта, че ние сме синове и дъщери на народ, който е преминал през много трудности и обрати през вековете, но е запазил своите корени, език и добродетели, основани на християнската вяра, култура и ценности.

Каним всички да дойдат с жизнерадостно и позитивно настроение, и да запомним това събитие с радостни и решителни възгласи и весел детски смях. Бихме искали да да имаме събитие, от което да запечатим спомени с красиви и вдъхновяващи емоции.

Елате да се съберем заедно за една добра кауза!

Бъдещето на България е в нашите ръце!

От организаторите


Бланка за ГРУПОВА регистрация за участие

Ако не организирате група, не се регистрирайте! Свържете се с организаторите в съответния град, за да се присъединете към група.

Какви рекламни материали ще закупите за групата си?

Поръчката на рекламни материали не е задължителна, но е препоръчителна, тъй като по този начин ще имаме цялостно общ изглед на единство на събитието в различните градове, което е полезно за представянето на каузата ни.


Контакт с организаторите

София – sofia@family.bg
Пловдив – plovdiv@family.bg
Варна – varna@family.bg
Бургас – burgas@family.bg
Русе – ruse@family.bg
или общ на национално ниво office@family.bg

Открийте ни и в социалните мрежи

Facebook-група на събитието: https://www.facebook.com/groups/MarchForFamilyBG/
Facebook-страница на събитието: https://www.facebook.com/march.family.bg/
Twitter-акаунт на събитието: https://twitter.com/FamilyMarchBG

Facebook събития по градове

София: https://www.facebook.com/events/456921021396028/
Пловдив: https://www.facebook.com/events/1996991363948567/
Варна: https://www.facebook.com/events/198886067590736/
Бургас: https://www.facebook.com/events/2046075839052124/
Русе: https://www.facebook.com/events/449156808877913/

Дарете в подкрепа на „Поход за Семейството“!

Организирането на такова голямо събитие в цялата страна, на което ще се включат стотици (а може би хиляди хора) ни струва доста пари. Имаме разходи за сайта, големи банери, цветни плакати, тениски, балони, знамена, озвучителна техника, рекламни флаери за раздаване и др. Имаме нужда от вашата подкрепа!

Банкова сметка

Открихме сметка за набиране на финансови средства за „Поход за Семейството“ само от частни лица:*

Сътитуляри на сметката: Тинчев, Колев и Пенев
Пощенска Банка – Юробанк България АД
IBAN: BG45 BPBI 7940 1087 0484 01
BIC: BPBIBGSF

На каса на EasyPay

Сметката в EasyPay, както и банковата ни сметка, приема дарения само от частни лица*.

Клиентският  номер (КИН) за даряване е: 8396896996

За да направите дарение:

 1. Посетете клон на EasyPay.
 2. Кажете на касиерката посоченият по-горе клиентски номер и сумата, която искате да дарите.
 3. Внесете сумата на касата. (Може да има малка допълнителна такса.)

* Ако имате фирма или организация и желаете да дарите за посрещане на разходите за „Поход за Семейството“, моля, свържете се с нас на office@family.bg за детайли как да стане това. Посочената по-горе сметка е лична на сътитуляри, създадена само за похода, и е само за дарения от частни лица. За всички приходи и разходи ще бъде направен детайлен отчет.

Споделете с приятели!